VVD Nijmegen zoekt nieuwe fractievolgers

Ben jij een creatieve en welbespraakte VVD’er die zich graag wil inzetten voor de lokale politiek? Ben jij het nieuwe liberale politieke talent van Nijmegen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Fractie en fractievolgers

De Nijmeegse gemeenteraadsfractie van de VVD telt vier raadsleden. Zij worden in hun raadswerk bijgestaan door een fractiemedewerker en een aantal fractievolgers. Als fractievolger ben je lid van de fractie en draag je inhoudelijk bij. Je bereidt stukken van raadsleden voor, duikt eens diep in een groot thema of stelt schriftelijke vragen. Als fractievolger neem je bovendien namens de VVD aan de zogenaamde Raadskamers (een soort commissievergadering van de gemeenteraad) deel. In feite ben je dus een mini-raadslid.

Wat we van je vragen

  • Je wil een actieve bijdrage leveren aan de Nijmeegse politiek en hebt affiniteit met de lokale politiek;
  • Je onderschrijft het verkiezingsprogramma van VVD Nijmegen;
  • Je bent nieuwsgierig, communicatief vaardig, zelfstandig en kunt goed samenwerken;
  • Je hebt de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren;
  • Je bent woonachtig in gemeente Nijmegen;
  • Je bent ongeveer 6 uur per week en sowieso op woensdagavond beschikbaar;
  • Je bent bereid om deel te nemen aan de (permanente) campagne van VVD Nijmegen.
Vergoeding
Je inspanningen voor VVD Nijmegen zijn op vrijwillige basis, maar zodra je na een proefperiode officieel wordt benoemd tot fractievolger krijg je voor iedere Politieke Avond waarop je in de Raadskamers debatteert vanuit de gemeente Nijmegen een kleine vergoeding. Daarnaast krijg je via de fractie de kans om een aantal cursussen en trainingen van de VVD te volgen.

Proefperiode en aanstelling

Na een sollicitatiegesprek wordt een selectie van kandidaten gemaakt die worden uitgenodigd om deel te nemen aan de fractievergaderingen. De eerste drie maanden is een proefperiode waarin je een kijkje in de keuken krijgt bij de fractie, mee debatteert in de fractievergaderingen, van je laat horen en af en toe een politiek inhoudelijk stuk voorbereidt voor de fractie. Deze proefperiode start juni 2021. Als na drie maanden blijkt dat de lokale politiek echt iets voor je is, de samenwerking in de fractie goed gaat en je inhoudelijke inbreng van toegevoegde waarde is voor de fractie word je officieel benoemd tot fractievolger. Benoeming vindt plaats in de gemeenteraad. 

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd om fractievolger te worden voor VVD Nijmegen? Dan kun je bij ons solliciteren. Stuur je motivatie, een cv en foto naar fractie@vvd.nijmegen.nl. De deadline voor sollicitaties is vrijdag 14 mei 2021. De beste sollicitanten worden uitgenodigd voor een gesprek met enkele fractieleden. Deze gesprekken vinden plaats op 18 mei 2021. Een eventueel tweede gesprek zal plaatsvinden op 20 of 25 mei 2021.