Inge van Dijk reageert op coalitieonderhandelingen

Gistermiddag heeft er een persconferentie plaatsgevonden over de onderhandelingen in Nijmegen. Na de verkiezingen van vorige week is er een informateur aangesteld die is gaan praten met een aantal partijen. Gisteren heeft de informateur bekend gemaakt dat er vanaf nu wordt onderhandeld met drie partijen: GroenLinks, D66 en SP.

VVD Nijmegen wenst deze drie partijen alle wijsheid en succes toe om tot een goed resultaat voor de stad te komen. Wel zijn er wat bedenkingen. Fractievoorzitter Inge van Dijk: "Nijmegen verdient een frisse blik vooruit, zeker nu we voor grote uitdagingen staan wat betreft de woon- en werkgelegenheid in de de stad en regio. Ik ben bang dat we met deze drie partijen blijven hangen in duur links beleid."

De uitslag van de verkiezingen liet bovendien een ander beeld zien; D66 en SP leverden samen 4 zetels in, terwijl de VVD en lokale partijen juist  zijn gegroeid.

"Onze deur, als winnaars van afgelopen verkiezingen, staat open zodat we recht kunnen doen aan de verkiezingsuitslag", laat Van Dijk weten.