Dit zijn onze Nijmeegse kandidaten

Fractievoorzitter Inge van Dijk was al verzekerd van haar plek, zij werd in mei unaniem gekozen als lijsttrekker unaniem verkozen tot lijsttrekker van VVD Nijmegen. De VVD presenteert nu de rest van de lijst.

Inge van Dijk: "De concept-lijst zoals die aan onze leden wordt voorgelegd staat barstensvol talent. Ik ben er trots op dat we weer veel enthousiaste mensen hebben gevonden die zich actief voor Nijmegen willen inzetten. Het doet me goed om te zien dat er zowel ontzettend veel nieuwe aanwas is, en er ook veel ervaring op de lijst staat. We hebben jonge en iets oudere kandidaten, 1/3 van onze lijst is vrouw, en alle delen van onze stad zijn vertegenwoordigd. We hebben een heel goed en actief team, en samen gaan we een ontzettend mooie nieuwe raadsperiode in."

De nummer twee: Op nummer twee staat Erik van Zanten. Hij is financieel adviseur bij ING en vice-voorzitter van zijn stichting Fieldwork Foundation in Nijmegen. Hij is een geboren Nijmegenaar, opgegroeid in het mooie Dukenburg en nu woonachtig in het centrum. Hij slaat een brug tussen ondernemers en de politiek.

De nummer drie: Nick de Graaf is een zeer ervaren fractievolger die nu de stap wil maken naar de raad. Heeft een grote passie voor cultuur, onderwijs en sport.

Nummer 4 op de lijst is Maarten Bakker, onze duurzaamheidsexpert. Maakt zich hard voor een betere en groenere doorstroming van Nijmegen.

Nummer 5: Bastiaan Feringa. Woonachtig in de van Welderenstraat en ervaren fractievolger. Financieel specialist van de fractie.

Nummer 6 op de lijst is Simone Bos. Juriste en woonachtig in Altrade. In de fractie is zij verantwoordelijk voor wonen en grondzaken.

Nummer 7: Dennis Walraven. Student bestuurskunde en voormalig voorzitter van de Universitaire Studentenraad van de RU.

Nummer 8 is Vanessa van Westing-Kuipers. Deze advocaat en moeder van twee is woonachtig in Nijmegen Noord en vertegenwoordigt de belangen van de inwoners van Noord.

Ook op de lijst: Peter Sprenger (voorzitter van de Nederlandse Volleybalbond), Lowieke Kateman (officier bij de landmacht), Marcel Wissenburg (hoogleraar Politieke Filosofie RU).

Op donderdag 30 november spreken de leden van de VVD Nijmegen zich definitief over de volgorde van de lijst uit.