Hayke Veldman

Hayke Veldman is Tweede Kamerlid voor de VVD.

"Doen wat nodig is dit is één van de motto’s op basis waarvan ik politiek actief geworden ben. Leidende thema’s hierbij voor mij zijn vrijheid en verantwoordelijkheid."

Vrijheid 
"Vrijheid is voor mij het geheim van geluk. Het geeft mij de mogelijkheid om te zijn wie ik ben en het geeft me de ruimte om te kunnen doen wat ik wil. Geluk en vrijheid zijn twee kanten van dezelfde medaille. Aan geluk moeten we zelf werken. Aan vrijheid werken we met z’n allen. Mijn eigen eerste confrontatie met het belang van vrijheid voelde ik als puber in de jaren tachtig, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, in het zoeken naar balans tussen Oost en West. De jaren waarin ik lid werd van de liberale jongerenorganisatie JOVD."

Verantwoordelijkheid 
"Het geheim van vrijheid? Lef! Het lef hebben je verantwoordelijkheid te nemen. Voor jezelf, je eigen handelen en voor je omgeving. Zonder het nemen van verantwoordelijkheid staat vrijheid onder druk. Blijven zitten en niks doen is geen optie. Wil je er iets van maken, dan moet je zelf de handen uit de mouwen steken. Daarom ben ik politiek actief geworden."

‘Den Haag’, Gelderland, Nijmegen
"Een Tweede Kamerlid is er voor iedereen. Maar uiteraard neem ik ‘thuis’ mee naar Den Haag en houd ik de ogen en oren goed open voor de belangen van Gelderland en Nijmegen. Zo kon ik ervoor zorgen dat de Achterhoek geld krijgt om de krimpproblematiek aan te pakken. En gaat er een eind komen aan de onrechtvaardigheid in Nijmegen (en nog 33% van de gemeenten) dat alleen huiseigenaren betalen voor het riool. Alle vervuilers gaan betalen. Ook huurders. Logisch, toch? Gewoon doen wat nodig is."